Τεχνολογία VARISAN

Σε ύψιστο σεβασμό για τον ασθενή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «Ηθική Ποιότητας».

ΓΙΑΤΙ VARISAN;

Αποτελεί μία ολοκληρωμένη σειρά από προϊόντα τόσο προληπτικά όσο θεραπευτικά και μετεγχειρητικά προσφέροντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την υψηλότερη ποιότητα.

Χάρη στην ύπαρξη της σωστής διαβαθμισμένης συμπίεσης φροντίζουμε για την αντιμετώπιση προβλημάτων των άκρων και την προστασία τους από την έκθεση σε συνθήκες του σύγχρονου τρόπου ζωής που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά γυναίκες και άνδρες.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ VARISAN

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης VARISAN είναι κατασκευασμένες από ειδική ύφανση που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει κανονικά.

Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός για το περιβάλλον σημαίνει επίσης σεβασμό στους εαυτούς μας, χάρη στην προσεκτική επιλογή των υλικών και των διαδικασιών παραγωγής. Ότι προσφέρουμε γεννιέται με τη μέριμνα για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την υγεία των πελατών μας.

Oeko-Tex® Standard 100

Το Oeko-Tex® Standard 100 είναι ένα παγκόσμιο και τυποποιημένο σύστημα για τον έλεγχο και την πιστοποίηση κλωστοϋφαντουργικών πρώτων υλών, που εγγυάται απόλυτη ασφάλεια και σεβασμό για την υγεία των καταναλωτών. Τα ειδικά πλεγμένα και πιστοποιημένα νήματα σας εξασφαλίζουν εγγυημένη αποτελεσματικότητα και ένα αίσθημα άνεσης και ξεκούρασης όλη μέρα.

Η σειρά VARISAN διατίθεται σε δυο διαφορετικές πλέξεις:

Ευθεία πλέξη, για την αντιμετώπιση λεμφικών προβλημάτων. Κυκλική πλέξη, για την αντιμετώπιση φλεβικών προβλημάτων.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ VARISAN

Η διαβάθμιση της συμπίεσης των ορθοπαιδικών προϊόντων VARISAN είναι απόλυτα εναρμονισμένη με αυτή του κυκλοφορικού συστήματος παρέχοντας το 100% της επιθυμητής ασκούμενης συμπίεσης στον αστράγαλο, το 60% στη γάμπα και το 40% στο μηρό. Η συμπίεση είναι σταδιακά μειούμενη καθώς ανεβαίνουμε από τον αστράγαλο στο μηρό σύμφωνα με τη μείωση της πίεσης του αίματος στο κυκλοφορικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε αποσυμφόρηση των κάτω άκρων .

Αποτροπή της συσσώρευσης αίματος στα κάτω άκρα. Απαλλαγή από την υπερβολική κούραση, το πρήξιμο και την αίσθηση βάρους. Πρόληψη της λειτουργικής ανεπάρκειας φλεβών και της δημιουργίας κιρσών.

ΚΑΛΤΣΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

Μια κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης, ανάλογα τον βαθμό συμπίεσης (mmHg – στήλες Υδραργύρου) χρησιμοποιείται είτε προληπτικά είτε θεραπευτικά.

Ο βαθμός πίεσης ασκείται στο πόδι από κάτω και σταδιακά μειώνεται προς τα επάνω ώστε να διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος σε υγιή επίπεδα. Για την επιλογή της σωστής συμπίεσης επιτακτική είναι η εκτίμηση ιατρού ώστε να συνταγογραφήσει την πιο αποτελεσματική θεραπεία.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με γνώμονα την προηγμένη γνώση για την εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη και συνάμα τις ανάγκες και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής επιτακτική είναι η προσοχή εκτός του τύπου της κάλτσας, ο σωστός προσδιορισμός του μεγέθους με ακριβείς μετρήσεις.

Η σειρά VARISAN διατίθεται σε πέντε μεγέθη και σε δύο ύψη για την διασφάλιση της συμπίεσης στο σωστό σημείο των άκρων του ασθενή. Σε περιστατικά όπου οι μετρήσεις δε συμπίπτουν με προκαθορισμένο μέγεθος υπάρχει η δυνατότητα ειδικής κατασκευής θεραπευτικής κάλτσας επάνω στο πόδι του ασθενή.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ VARISAN

Τα προϊόντα της σειράς είναι πιστοποιημένα από τους εγκυρότερους οργανισμούς ( GGG RALL, IFTH, CE) τόσο για την ύπαρξη της σωστής διαβαθμισμένης συμπίεσης όσο και για την αποτελεσματικότητα και ποιότητάς τους.

Οι κάλτσες VARISAN πληρούν τα υψηλότερα διεθνή standards ποιότητας και είναι πιστοποιημένες με την Ευρωπαϊκή οδηγία 93/42 CEE, για το λόγο αυτό κατέχουν και το πιστοποιητικό CE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ VARISAN

Ως διαβαθμισμένη συμπίεση ορίζεται η συμπίεση που ασκείται κλιμακωτά 100% στον αστράγαλο, 70% στη γάμπα και 40% στο μηρό.

Η πιστοποίηση της σωστής διαβαθμισμένης συμπίεσης παρέχεται από τα δύο διεθνή ινστιτούτα: Γερμανίας Ral – GZ 387 και Γαλλίας NF G 30-102 B, όπου για την κατηγοριοποίηση σε κλάσεις μετριέται το maximum της ασκούμενης συμπίεσης (100%) στο σημείο του αστραγάλου, σε μονάδες της στήλης υδραργύρου.

Η σειρά VARISAN ακολουθεί και τα δύο πρότυπα και είναι πιστοποιημένη και από τα δύο διεθνή ινστιτούτα.

Η πιστοποίηση της σωστής διαβαθμισμένης συμπίεσης κατά Ral – GZ 387, συνίσταται στις ακόλουθες κλάσεις συμπίεσης, όταν το 100% της ασκούμενης συμπίεσης στο σημείο του αστραγάλου είναι:

  • 18 – 21mmHg = κλάση Ι
  • 23 – 32mmHg = κλάση ΙΙ
  • 34 – 46mmHg = κλάση ΙΙΙ
  • ˃ 49mmHg = κλάση ΙΙΙΙ

Η πιστοποίηση της σωστής διαβαθμισμένης συμπίεσης κατά NF G 30-102 B, συνίσταται στις ακόλουθες κλάσεις συμπίεσης, όταν το 100% της ασκούμενης συμπίεσης στο σημείο του αστραγάλου είναι:

  • 10 – 15mmHg = κλάση Ι
  • 15 – 20mmHg = κλάση ΙΙ
  • 20 – 36mmHg = κλάση ΙΙΙ
  • ˃ 36mmHg = κλάση ΙΙΙΙ

Κλάση Συμπίεσης RAL-GZ 387 NF G 30-102 B
Cccl. 1 18-21 mmHg 10-15 mmHg
Cccl. 2 23-32 mmHg 15-20 mmHg
Cccl. 3 34-46 mmHg 20-36 mmHg
Cccl. 4 > 49 mmHg > 36 mmHg
Vican Ν. Αναγνωστάκης Α.Ε.
Ερμού 1, Μεταμόρφωση,
Αττική, 144 52
Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 - 17:00
Τηλεφωνικό Κέντρο:
210 28 48 001 - 4
Επίσημο Website:
www.vican.gr
info@vican.gr

Έγραψαν για
τη Varisan

Σχόλια ατόμων που χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν προϊόντα Varisan.

Έχετε χρησιμοποιήσει Varisan; Γράψτε μας το δικό σας σχόλιο!

ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ EMAIL
VARISAN FASHION Ccl 1 (18 – 21 mmHg) ΚΑΛΣΟΝ 140 DEN (κλάση 1)
Σύσταση από τον ιατρό μου - Άψογη εφαρμογή
Σύσταση από τον ιατρό μου - Άψογη εφαρμογή
Μαρία Βασ.

Συχνές
Ερωτήσεις

Αν έχετε απορίες για τα προϊόντα Varisan, κάντε κλικ εδώ και δείτε απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ